Koncert "Himlen jubler" i Johanneskirken | Greve Sogn

Koncert "Himlen jubler" i Johanneskirken

Søndag d. 5. februar 2023, Kl. 15:00 til kl. 16:00

Himlen jubler! Jorden synger!

Koncert søndag 5. februar 2023 kl. 15.00 i Johanneskirken

Tenoren David Danholt og organisten Jørgen Ellegaard fremfører en buket af kirkearier og åndelige sange fra en glemt periode i dansk kirkemusikhistorie. Thomas Laub, Carl Nielsen med flere mente, at 1900-tallet kaldte på en mere nøgtern tone end romancestilen, der havde vundet indpas siden Weyse. Dagens program, som tæller værker af bl.a. Matthisson-Hansen, Rung, Barnekow, Rued Langgard og Lange-Müller, har derfor ligget i dvale og været underkendt. Danholt og Ellegaard har udvalgt periodens bedste kirkemusik og indspillet den på CD ved det pragtfulde orgel i Sct. Mattæus Kirke i København – og vi får lov at nyde godt af den i Johanneskirken. Musikken er storladen og dramatisk – himlen jubler, og jorden synger!

David Danholt er uddannet fra Operaakademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har en omfattende koncertvirksomhed. Han har vundet adskillige priser og konkurrencer, herunder International Wagner Competition i Seattle i 2014. Danholt har indspillet flere CD’er, senest føromtalte i samarbejde med:

Jørgen Ellegaard, organist i Bagsværd Kirke. Ellegaard har en omfattende koncertvirksomhed som pianist og organist, både som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Repertoiret spænder fra barokken til vor tid, med særlig vægt på tysk og fransk romantik. Han har transskriberet store mængder orkestermusik til orgel, ikke mindst for ensemblet Opera Sacra. Øvrige CD-indspilninger med musik af Bach, Leif Kayser og Wagner.

Efter koncerten bydes på en forfriskning i ottekanten. Vel mødt!