Højskoledag - Diakoni før og nu | Greve Sogn

Højskoledag - Diakoni før og nu

Søndag d. 10. oktober 2021, Kl. 09:00 til kl. 13:30

Højskoledag - diakoni før og nu

Søndag 10. oktober i Johanneskirken

Kl.  9.00:  Gudstjeneste med efterfølgende morgenkaffe.

Kl. 11.00:  Foredrag ved Pia Fris Laneth, der er en dansk forfatter, filminstruktør og foredragsholder.    Hun har skrevet den anmelderroste bog ”Respekt-historier fra Settlementet på Vesterbro”

Kristne filantroper og frivilligt socialt arbejde:

For hundrede år siden var Vesterbro og Nørrebro fattige arbejderkvarterer, hvor pæne mennesker sjældent satte deres ben. Her rykkede indremissionske vækkelsesprædikanter ind for at udbrede Guds ord og bygge kirker. Snart fandt de ud af, at Guds ord lettere fandt vej til menneskenes hjerter, hvis ordet fulgtes af barmhjertige gerninger. Der blev opbygget et filantropisk arbejde med børnehaver, hjem for faldne kvinder, drukkenbolte og hjemløse, en gårdmission og en værtshusmission og meget, meget mere. Dette enorme frivillige sociale arbejde blev drevet af ildsjæle, der ofte kom i verbalt slagsmål med det unge Socialdemokrati, som kaldte religion for ’Opium for folket’. Efter årtiers kamp om arbejdernes sjæle blev begge parter mere forsonlige og trak fra 30’erne på samme hammel i socialpolitikken.

Kl. 12.30  Frokost

Kl. 13.15:  Foredrag ved Ida Balling. Hun er bl.a. tidligere kommunaldirektør og arbejdsmarkeds-  direktør hos Hirtshals Kommune/Hjørring Kommune og har derudover været meget  engageret i det frivillige arbejde mange steder bl.a. i hovedbestyrelsen for KFUMs   Sociale Arbejde i Danmark. Hun har i år modtaget ridderkorset for sit engagement i det   frivillige arbejde.

Hvor er det kirkelige sociale arbejde i dag, og hvad med fremtiden?

Ida Balling vil med udgangspunkt i KFUMs Sociale arbejdes aktiviteter fortælle om, hvordan man arbejder i 2021 i en moderne kirkelig social (diakonal) organisation. Vil vi høre lidt om de forskellige aktiviteter, om udfordringer og glæder og hvilken forskel, det gør, at man arbejder på et kristent grundlag og hvordan fremtidsudsigterne ser ud for det kirkelige sociale (diakonale) arbejde.

Tilmelding senest tirsdag 5. oktober på www.grevesogn.dk eller kordegnekontoret.