Højmesse Joh v/ KOM, Høstgudstjeneste | Greve Sogn

Søndag d. 5. september 2021, Kl. 11:00 til kl. 12:00
Kjeld-Ole Munk

Reception for Marianne Friis

Efter høstgudstjenesten i Johanneskirken 5. september er alle velkomne til at tage afsked med Marianne Friis ved en lille reception!

Tak til organist Marianne Friis

I sidste udgave af kirkebladet kunne man læse om Marianne Friis, der 1. april havde været ansat som organist i Greve Sogn i 25 år – gode år, må man forstå, både for Marianne og for alle os, der har nydt godt af hendes spil. Alt godt har som bekendt en ende, og med udgangen af august er det ”forstadiet til pensionisttilværelsen”, der skal udforskes, idet Marianne Friis har valgt at gå på efterløn – efter moden overvejelse, forlyder det.

Det er en dygtig og engageret musiker, vi tager afsked med, og når Marianne satte sig på bænken, kunne man se frem til at skulle høre velforberedte præ- og postludier og salmer, hvor registrering og tekst blev til en helhed. Den klassiske uddannelse stod ikke i vejen for ”skæve” rytmer og mere moderne stilarter, og det kunne være vanskeligt at sidde helt stille nede i kirken, når et humoristisk og letløbende postludium af norsk oprindelse afsluttede en højmesse. Skiftende organister har - ligesom de øvrige medarbejdere - haft en god kollega i Marianne Friis, som i øvrigt har taget sin tørn som medarbejdernes valgte repræsentant i menighedsrådet, og Grevekoret har i hende haft en inspirerende leder.

Kære Marianne! Vi kommer til at savne dig, men det skal ikke overskygge, at vi ønsker alt godt for dig i de næste mange år med alt det, du har planer om at skulle foretage dig – og så kan man jo altid drømme om at se og høre dig som vikar engang imellem.

Menighedsrådet.